onsdag 7 december 2011

Mums/ Moa

Nu var det längesen jag uppdaterade. Men befinner mig just nu på hemmaplan och har det gött. Mycket matlagning och bakning har det blivit (tar liksom igen det jag missat senaste halvåret).
Idag blev det pecanmuffins. Ska ni baka något, baka dessa. Helt fantastiska!

Juliga pecan muffins
 12 st (jag gjorde dubbelt, värt!)
Pekanfyllning:75
75 g smör
33 msk honung
0.750.75 dl farinsocker
33 dl pekannötter

Cupcakes:

22 st ägg
1.51.5 dl strösocker
11 tsk vaniljsocker
7575 g smör
0.50.5 dl mjölk
2.52.5 dl vetemjöl
1.51.5 tsk bakpulver
0.50.5 tsk malen kanel
0.50.5 krm malen nejlika
11 nypasalt
smält smör till pensling



1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Pekanfyllningen: Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. Ta bort från värmen.

3. Halvera pekannötterna på längden.

4. Cupcakesen: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

5. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

6. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.

8. Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.

9. Fördela cupcakessmeten i formarna.

10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

11. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.

                         





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar